Na de opleiding Bouwkunde aan de HTS is Tom aan de TU in Eindhoven afgestudeerd als architect en stedenbouwkundig ontwerper. In 1975 ging hij aan de slag bij architect Gerard Wijnen, ging daarna een maatschap met hem aan onder de naam “ Wijnen & Senders “ en later verder als Architectenbureau “ De Twee Snoeken “.

Artistieke loopbaan

Vanaf zijn studietijd en gedurende zijn werkzame leven als architect heeft hij geschilderd in olieverf. aquarel en sinds de jaren negentig hoofdzakelijk met acryl op doek. Na reisschetsen in aquarel gemaakt te hebben betrok Tom een atelier waar grote doeken konden worden geschilderd. In eerste instantie hoofdzakelijk kleurrijke landschappen, die geleidelijk plaats maakten voor abstractere composities in een meer bescheiden kleurgebruik. Jaren later zijn de composities kleurrijker en abstracter doorontwikkeld in vele lagen over elkaar.

Expositie

De laatste jaren werkte Tom in metaaltinten met parelmoer en vervolgens in acryl met parelmoer. Dat was het resultaat van een zoektocht om begrippen als beweging, verandering en tijd in zijn schilderijen te integreren. Het is absoluut verrassend om langs zijn doeken te lopen waarbij steeds de kleur, licht en helderheid veranderen; ze gaan bewegen!!!!!

Tom is op 22 december 2022 overleden. Met deze SOLO-expostitie van 18 april tot 29 juni 2024 in Impulz Art Gallery eren wij zijn werk en zijn leven.