Impulz Art Gallery

 Op 1 juli 2023 zijn de deuren van Impulz Art Gallery aan de Hoogstraat 162 in Berlicum opengegaan. Na maanden hard werken is er een fraaie ruimte van 200 vierkante meter en 4 meter hoogte ontstaan. 

De komende jaren zal er ruimte zijn voor de vaste kunst expositie, gast-exposities en kunst clinics. Naast een Art-Cafe is er ruimte voor vergaderingen, workshops, literaire-, kunstlezingen en bijeenkomsten. Inmiddels hebben mensen hun weg gevonden om er lezingen, recepties, trainingen, landelijke netwerken en inspirerende activiteiten te laten plaatsvinden. 

De sfeervolle, rustige en inspirerende ruimte is voorzien van alle moderne gemakken zoals een optimale licht-, geluid- en een laserbeamer projectie-installatie (230 x 130 cm). Een krachtige gastenwifi met rechtstreekse hdmi-of usb(c)-aansluiting voor alle soorten laptops en tablets is aanwezig. Flapovers en andere ondersteuning altijd bespreekbaar. 

Voor heisessies en lange vergaderingen of bijeenkomsten is catering geen enkel probleem. Verse bonenkoffie, dranken en wijn/bier is aanwezig. Mochten er speciale wensen zijn of U voornemens zijn een bijeenkomst overdag of buiten kantooruren te willen houden neem dan gerust contact op. Kosten; € 75 /uur of € 250 / dagdeel. 

Petr Jira

Mijn naam is Petr Jira. Ik ben geboren in Hradec Kralove (Tsjechië) in maart 1963 achter het communistische ijzeren gordijn. Mijn ouders waren creatief en mijn moeder was dol op tekenen en schilderen terwijl mijn vader hield van geïmproviseerde Jazz muziek. Ook speelde hij piano.

Nadat we emigreerden naar Nederland in 1969, ontwikkelde ik een gevoel voor tekenen. Mijn vader werd architect ingenieur voor machines, en ik keek altijd toe hoe hij bezig was aan zijn tekentafel. Ik bewonder ruimtelijkheid en kleuren in een werk. Mijn droom om een expressieve kunstenaar te worden werd ingehaald door de fascinatie voor het menselijk lichaam (zoals Leonardo Da Vinci) en ik werd arts. Op mijn internationale congresreizen moest ik elk museum voor moderne kunst zien.

Petr Jira

Leven is het
meervoud van Lef.

Toen ik in december 2009 het Hirshhorn museum in Washington bezocht gebeurde het. Ik stond oog in oog met het werk van Willem de Kooning. Ik stond versteld. Met trillende vingers maakte ik de wazige foto zoals afgebeeld. Ik ben trots dat deze Nederlandse kunstenaar als een van de grondleggers van het abstract expressionisme wereldberoemd werd. De academie voor beeldende kunsten in Rotterdam draagt zijn naam.

Vanaf het begin dat ik wist dat het abstract expressionisme voor altijd in mijn hart zou blijven. Bestudeerde ik alle abstract expressionisten. En tijdens de corona-pandemie besloot ik te gaan schilderen in een kleine schuur naast ons huis. Mijn eerste 100 stukken waren gericht op kleuren, lijn, diepte, materialen, grootte van het canvas en compositie. Ik ga door met het maken van abstracte composities en probeer uit te drukken wat mij tijdens deze kleurrijke reis inspireert.

Interesse in je werk exposeren?

Mocht U als kunstenaar interesse hebben uw werk een fraai platvorm en netwerk te geven neem dan contact op. Ieder drie maanden zal er gestreefd worden om drie kunstenaar een podium te geven hun werk tentoon te stellen en op de openings vernissage toe te lichten.  

Middels de aanmelding op de nieuwsbrief van de Impulz Art Gallery zal er regelmatig een event informatie worden gemaild. Het streven is om het netwerk regionaal en landelijk te blijven uitbouwen. In de toekomst kan uw kunst ook op beurzen en kleinere musea een nieuw publiek geinteresseerd maken. Neem gerust contact op om elkaar te leren en kennen en te exploreren of uw creaties in de Galerie in Berlicum hun plek kunnen vinden.